Сваляне на таксите на круизните кораби, за да се подпомогне

...
 Сваляне на таксите на круизните кораби, за да се подпомогне
Коментари Харесай

Тодор Байчев, БСП: Трябват по-сериозни санкции за шофиране в нетрезво състояние


 
Сваляне на таксите на круизните кораби, с цел да се подкрепи туризмът, подкрепяне на земеделските производители в страната и въвеждане на по-сериозни наказания за шофиране в нетрезво положение, в това число и конфискация на автомобила, са персоналните дела, за които претендентът за депутат от листата на “БСП за България ” в Бургас Тодор Байчев ще се бори в идващия парламент. Това показа той в предаването “Студио стопанска система ” по БСТВ.
“Таксите, които би трябвало да заплати един круизен транспортен съд в Бургас са по-скъпи от тези в Истанбул. На какво съображение ние прогонваме платежоспособните туристи от област Бургас? ”, недоумява Байчев, който разяснява, че от дълго време се пробват да създадат пристанище Бургас зона единствено за забавление и по този метод се спъва пристанищната активност и бизнесите, с цел да се построят няколко заведения и хотели на брега на морето.
“В недалечното минало от пристанище Бургас се вкарваха въглища и желязо за Сърбия и Македония. Имаше непрекъсната опашка от камиони, които товареха контейнери, а в този момент целият този бизнес не съществува ”, разяснява той.  Кандидатът за депутат от левицата е безапелационен, че в Бургас би трябвало да се привлекат вложители, защото сега градът е на 18-то място по равнище на заплати в страната. “Имаше преди време една табела - “Бургас - най-хубавият град за живеене ”, само че няма по какъв начин да живееш добре без пари ”, означи той.
Говорейки за проблемите на региона, Байчев изясни, че  в Карнобат би трябвало да се построи обходен път, защото целият поток от товарни коли за Шумен минават през града, което предизвиква  доста ПТП-та с потърпевши хора. Той също по този начин уточни, че обиколен път би трябвало да се построи и в Айтос, който има подобен проблем.  
В умозаключение Тодор Байчев прикани българските гласоподаватели на 2 октомври да гласоподават рационално, а не прочувствено. “БСП е партия, която преглътна обидите, загърби своето его и сподели, че може да върви ръка за ръка с останалите в името и за богатството на страната. ”
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР